Sinterklaas Schrijf tips | Sinterklaas Stappenplan | Sinterklaas Voorbeelden | Sinterklaas Rijmwoordenboek | Sinterklaas Gedicht generator | Sinterklaas Uw gedicht


Sinterklaas Gedichten

Sinterklaas gedichten schrijven aan de hand van deze stappen is eenvoudig en leuk. Op deze pagina zullen alle facetten van het schrijven van uw Sinterklaas gedichten aan bod komen. Mocht u geen tijd meer hebben om een eigen Sinterklaas gedichten te schrijven dan raden wij u de Sinterklaas gedichten generator aan. Hulp nodig met Rijmwoorden voor uw Sinterklaas gedichten klik hier voor het rijmwoordenboek.


Stap 1 bij het schrijven van Sinterklaas gedichten

Bij het schrijven van Sinterklaas gedichten is het belangrijk dat u eerst na denkt over de persoon waarvoor het gedicht is. Handig is om op een papiertje aan aantal trefwoorden te schrijven die in u opkomen als u aan deze persoon denkt. Het maakt niet uit wat het is alles kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan.

- Studie en/of werk
- Vakanties en reizen;
- Hobbies;
- Sport:
- Liefdes leven;
- Vrienden;
- Woonsituatie;
- Anekdotes;
- Voorgaande 5 december’s;
- Eerdere Sinterklaas gedichten;
- Het cadeau.

Vervolgens kunt u de woorden die u heeft opgeschreven rangschikken op relevantie en gepastheid (niet alles wat in u opkomt is misschien gepast). Kies een onderwerp voor het Sinterklaas gedicht en pak de worden uit uw lijst erbij die daar bij passen.

 

Stap 2 bij het schrijven van Sinterklaas gedichten

Neem nu elk trefwoord dat u voor het schrijven van het Sinterklaas gedicht heeft gekozen en schrijf voor elk trefwoord een klein gedichtje. Dit helpt u met dichten en zorgt ervoor dat u later deze korte gedichten kunt samenvoegen tot een mooi, humoristisch, geniaal en lang Sinterklaas gedicht. Neem de tijd voor het schrijven van deze mini gedichtjes en u zult zien dat uw Sinterklaas gedicht de mooiste is die er bij zit! Na deze stap heeft u de basis ingrediënten voor uw gedicht.

Er zijn veel verschillende manieren om uw Sinterklaas gedichten te laten rijmen, kies een uitdagend rijmschema dat zorgt voor een nog leuker gedicht. Er zijn verschillende rijmschema’s. Zie het onderstaande overzicht. De letters geven aan welk eindwoord rijmt op het volgende.

- a a a a a a = slagrijm
- a a b b c c = gepaard rijm
- a b a b = gekruist rijm
- a b b a = omarmend rijm
- a b c a b c = verspringend rijm
- a b c d a c d = gebroken rijm

Een voorbeeld van een gekruist rijmschema voor uw Sinterklaas gedicht:

Henk is een echte boekenworm (A)
Zeilen doet hij ook graag (B)
Het liefst in een harde storm (A)
Denk even aan die enorme windvlaag (B)

Zorg ervoor dat u een vast rijmschema aanhoudt dit zorgt ervoor dat het aan elkaar passen van alle kleine gedichtjes soepel verloopt.

 


 

Stap 3 bij het schrijven van Sinterklaas gedichten

Het samen voegen van al uw kleine Sinterklaas gedichtjes is het leukst. Zorg voor een duidelijke volgorde van de gedichtjes. Kies een goede volgorde en schuif vooral veel op en neer tot dat u de juiste volgorde heeft gevonden.

Zorg voor een einde van betekenis. ´Pak het cadeau nu maar uit´ is niet het einde waar u op moet mikken. Probeer te eindigen met een complimentje of een grap dan blijft uw gedicht langer in de gedachten van lezer hangen.

Lees de door u geschreven Sinterklaas gedichten gedicht hardop aan u zelf voor en luister of de gedichten soepel verlopen. U kunt dan hier en daar nog aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat de lezers uw Sinterklaas gedichten in een keer goed kunnen voordragen.

Heeft u vragen over het schrijven van Sinterklaas gedichten of lukt het niet vraag iemand om u heen om u op weg te helpen. Als er een beginnetje is dan gaat de rest van het dichten vanzelf! Succes met het schrijven van uw Sinterklaas gedichten. Sinterklaas gedichten Piet!